top of page

Mutasd meg a benned lévő istennőt! – A Iustitia projekt

Frissítve: jan. 2.

Iustitia a római mitológiában az igazság, az igazságszolgáltatás, az erkölcsi erő istennője.Miközben kultúránk látványos szobrokkal tiszteleg az istenség és az általa képviselt jelképek előtt, az igazságért dolgozó jogászok nagy része a minennapok hőseiként, feltűnés nélkül teszi a dolgát.


Ezen változtattunk most!

Amikor Beáta nyár elején megkereste csapatunkat, hogy Légy modell szolgáltatásunk igénybevételével ő nem kifejezett divatanyagot, hanem egy Iustitia ábrázolást szeretne megvalósítani, azonnal imádtuk.

Kétféle ábrázolásból indultunk ki: a karddal, mérleggel és kígyóval álló, bekötött szemű istennő volt az egyik, Stróbl Alajos szobrászművész ülő, fejdíszes művészi alkotása a másik.


A stylingnál fontos szempont volt, hogy ne egy jelmezes képet valósítsunk meg, hanem egy ízig-vérig mai jogász nőt mutassunk be, aki kortárs magyar tervezők munkáit viseli.


Elkezdődött a felkészülés, a közös, kreatív munka, hogy megtaláljuk azt a stílust, ami nemcsak a Iustitia projekthez áll jól Beának, de a mindennapjaiban is jól érzi magát benne. Több üzletbe látogattunk el, számtalan különböző színt, fazont, anyagot próbáltunk. Végül a ViktoriaVarga márkánál állapodtunk meg, ahol az egyik menyasszonyi ruha fazon lett a kiindulási alapunk. Ezt aztán a tervezővel és Beával közösen addig csűrtük, csavartuk, amíg összeállt a szett. A kétféle ábrázoláshoz két külön felsőrész készült, amiket Bea a szoknyától függetlenül, akár egy farmerrel is tud viselni.

Kifejezetten nem fehérben gondolkodtunk, és amikor Viktória az anyagminták közül a türkiz selymet megmutatta, Bea azonnal rajongott érte. Barna bőréhez és szőke hajához tökéletesen passzolt a fénylő, pasztell árnyalat, ami az istennő ábrázoláshoz is egy látványos, éteri megjelenést adott.


A ruha lágyságát Delacier, Domokos Dóri fém ékszereivel emeltem még istennősebbé. A kettő kombinációja így adja vissza Bea hivatásához való hozzáállását, azaz a nőiségből eredő gyengéd odafigyelést és a szakmai tudással felvértezett, igazságosztó határozottságot.


Modellünk, Beáta így vallott az élményről: „Régi, bakancslistás álmom valósulhatott meg azzal, hogy egy véletlen folytán férjem rátalált egy szuper csapatra, amelynek tagjai maximálisan profin valósították meg elképzelésemet, és egyben ars poeticámat. Az előkészületek, a kellékek beszerzése, a ruha kiválasztása, megvarratása (próbákkal!!!), a smink és frizura, végül a fotózás, ahol 5 órán keresztül úgy lehettem a középpontban, ahogy eddig soha, mind-mind olyan élmény volt számomra, amellyel feldobhattam a szürke hétköznapokat, elfelejthettem a munka okozta stresszt, egyúttal magamat is meglepve kiléphettem saját komfortzónámból.”

Beáta, köszönjük, hogy csapatunkat választottad és hogy dolgozhattunk Veled! Igazi örömmunka volt!

Kreditek:

Modell: dr. Szabó-Kovács Beáta

Fotó: Nerpel Nikoletta

Smink: Gercosz Henriett

Haj: Németh Dorina

Styling: Vanyovszki Mária

Ruha: ViktoriaVarga

Ékszerek: Delacier

Az ülő ábrázoláshoz a fejdíszt Németh Noémi készítette.

_______

Ha szeretnél magadról hasonló, kreatív képeket, vedd igénybe LÉGY MODELL EGY NAPRA! szolgáltatásunkat!

247 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page