top of page

Mitől más, mitől élmény és couture ez a fotózás? - Gyakran ismételt kérdések

Frissítve: 2021. szept. 14.

Ahogy közeledik a Couture Portré elindításának egyéves évfordulója, a visszatekintés részeként összefoglaljuk válaszainkat azokra a kérdésekre, amiket a legtöbbször feltettek nekünk.


Ezzel szeretnénk segíteni azoknak az érdeklődőinknek is, akik még gyűjtik a bátorságot Couture portréfotózás páratlan élményének megtapasztalásához.1. Mi a Couture Portré?


A Couture Portré Nerpel Nikoletta és Vanyovszki Mária egyedi szókapcsolat alkotása. Azt a komplex fotózási élményszolgáltatást nevezték el így, amit kettejük különböző hátterére alapozva, emberi és szakmai tapasztalataikat összehangolva alakítottak ki 2019-ben.


A »couture« francia szó, varrást, ill. szabászatot jelent. Az haute couture kifejezés (szó szerint „magas szabászat”, azaz magas színvonalú, nemes kivitelű ruhakészítés) az exkluzív, egyedi gyártású divatcikkekre vonatkozik. Az 'haute couture' kifejezés hivatalos használatához fontos követelményeknek kell megfelelniük a nagy divatházaknak.

(Lásd még: https://hu.wikipedia.org/wiki/Haute_couture)

A Couture Portré szavak összetételével a két alapító a divatszakmai háttérre is utal: Mária divatújságíróként, Nikoletta divatfotósként is dolgozik. Munkáik rendszeresen jelennek meg nemzetközi magazinokban is, mely garancia az állandó magas színvonalra.A Couture Portré-ban ugyanazt a magas színvonalú munkát nyújtják, amikor ügyfeleik egyedi igényei szerint alakítják a fotózásokat.

Ahogy egy szabász méretre alakítja a ruhát…

Ahogy egy tervező a lélek vágyaihoz álmodja meg a színeket és a formákat…

A Coutre Élményfotózás során nemcsak a külső, de a belső igényekre is figyelnek, különös tekintettel arra, hogy Mária coachként is dolgozik.

Mindkettejük személyes és szakmai tapasztalata, hogy egy fotózás nagyon fontos szerepet tölthet be az önismeret és az önértékelés útján.


Míg egy rosszul sikerült fotózás és kép hosszú évekre vetheti vissza az ember önbecsülését, egy örömben és felöltődésben megélt élményfotózás kimozdít, megerősít, előrevisz, és akár új utakra indíthat.

2. Ez is csak egy fotózás. Mitől válik élményfotózássá?


A fotózást úgy alakítják, hogy az egész folyamat élmény legyen, amit biztosít a két alapító és a csapattagok pozitív személye.


Előzetes megbeszéléseken figyelnek az ügyfelek igényeire, segítik megfogalmazni az elképzeléseket, vágyakat.


Ezt követi az öltözékek kiválasztása, ami külön ruhapróbákat jelent kortárs hazai tervezők elegáns szalonjában.


A fotózást megelőzően professzionális smink és frizura készül a helyszínen. Itt nemcsak a szakmai, hanem az emberi igényekre is figyelve alakítják a külsőt. Mindeközben belsőleg is felkészítik az ügyfelet, hogy mire a kamera elé áll, érezze, minden érte van.


Az öltöztetés során Mária nemcsak azt tartja szem előtt, hogy a modell szépnek lássa a ruhákat, hanem figyel arra is, hogy örömmel viselje és jól érezze magát az összeállításokban.


A fotózás során Nikoletta folyamatosan visszajelez. Konkrét tanácsokkal segíti a pózokat, majd a látványos képeket menet közben is mutatja, hogy ezzel is megerősítse az ügyfelet abban, mennyire szép. Az ügyfelek ennek köszönhetően egyre bátrabban, magabiztosabban és természetesebben állnak a kamera előtt.


Szurmai-Palotai Piroska lányával, Emmával


3. Miben különbözik Coutre Portré Élményfotózás más portré vagy kreatív fotózásoktól?


Nem ugyanazt a rutint, hátteret, kompozíciót húzzák rá minden megrendelésre, hanem heteken át egyeztetnek az ügyféllel, hogy megismerjék az igényeit, segítsék elmondatni vele legmerészebb vágyait, álmait.


Ezt követően elkezdenek dolgozni a megvalósításon, hogy a nagy napra minden összeálljon.

Céljuk nem csupán maga az eredmény, a bámulatos fotók, hanem hogy az ügyfél az egész folyamat alatt király(nő)nek és/vagy szupersztárnak érezze magát, ahol az egész stáb az ő kívánságait lesi.A több hetes készülődés és egész napos önbizalom-növelő élmény rámutat az erősségekre, segíti az önismeretet és az önértékelést, kimozdít a komfortzónából és új lendületet adhat az élet egyéb területein is.4. A coutureportre.hu oldalon miért nem mutatnak előtte-utána fotókat?


Nikoletta és Mária nem támogatja az ilyen típusú, kattintásvadász reklámlehetőséget, ahol ennyire kiemelik a különbséget, hogyan érkezett az ügyfél, majd abból milyenné változtatta át a stáb.


Sem emberi, sem szakmai szempontból nem látják helyesnek az ilyen típusú kampányokat.

A Couture Élményfotózásnál nem arra akarják emlékeztetni az ügyfelet, hogyan érkezett, hanem azon van a hangsúly, hogyan távozik.


Mit kapott, hogyan töltődött fel, mit visz magával és miket tud ezzel az új tapasztalással elérni az életében.

5. A Couture Portré képein mindenki nagyon magabiztos és szuper jól néz ki. Biztos mind profik. Előtte-utána fotók nélkül honnan tudhatja egy új ügyfél, hogy hozzá hasonló, valódi emberek váltak modellekké és sztárokká az élményfotózás által?


A https://www.coutureportre.hu/blog oldalon valós ügyfelek vallanak valós élményeikről.


Ezúton is köszönjük a bizalmukat és hogy gondolataikat megosztották nemcsak velünk, hanem leendő, biztatásra vágyó ügyfeleinkkel is.


Nerpel Nikoletta és Vanyovszki Mária

_________


A képekre kattintva elérhetőek a fotón szereplő ügyfelek véleményei.

128 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page