top of page

„Úgy éreztem, mintha ismernélek titeket” - Interjú Sas Gabriellával

Frissítve: jan. 2.

Gabriella tudatosan olyan igénnyel kereste meg csapatunkat, hogy a velünk átélt fotózási élmény személyes fejlődésében is egy fontos állomás legyen. Elképesztően kreatív, összetett ötlete a sokoldalú női lét kifejezésére és látványos fantáziavilágok megélésére teremtett lehetőséget. A tíz órás fotózás egy csodálatos, változatos, alkotói utazás volt mindannyiunk számára, melynek során Gabit hat egészen különböző női szerepben jeleníthettük meg, teljes smink, frizura, styling váltásokkal, különböző helyszíneken, hangulatokban.


A kérdéseket Gabi írásban kapta és válaszolta meg.


Voltál korábban profi fotózáson?

Többször láttam már profi fotózást, nézhettem a fotósokat - szinte testközelből, a modelleket; olyan viszont eddig még nem volt, hogy én lehessek a modell.


Hogyan találtál ránk? Mi alapján esett ránk a választásod?

Miután eldöntöttem, hogy szeretném magamat elvinni egy fotózásra, ahol az egész nap az elképzeléseimről szólhat, nekiláttam a fotós keresésnek. Szükségem volt némi időre, hogy megtaláljam az infót, valójában mi is a neve annak, amit én szeretnék. Ezután G+ oldalak olvasgatása, email írás azoknak, akiknek az oldala és referenciája tetszett; aztán a válaszok már csupán kettőre szűrték a listát.

Zoom-on, amikor bejelentkeztetek, még meg sem szólaltatok, és azt éreztem, mintha ismernélek titeket, mintha egy olyan női művészkörbe csöppentem volna, ahol mindegyikőtök azt várja, hogyan tudja tudását, személyiségét, lelkét megosztani azért a célért, amiért megérkeztem hozzátok.

Jó volt beszélgetni veletek; azonnal megértettétek, hogy mi a vágyam és szabadon beszélgethettünk róla.


Mit vártál a Couture Élményfotózástól?

Hogy egy napig a megálmodott világaimba utazok és mindegyik szettel megélem a nőiségem egy aspektusát, amit megörökítetek nekem műtárgy formában. Eközben pedig kapcsolódunk egymáshoz és én boldogan állok a kihívásom elé.


Mit jelent számodra az öltözködés?

Lehetőség arra, hogy az aktuális hangulatomat, egy emléket, egy vágyat magamra öltsek.


Milyennek mondanád a stílusod?

Az élénk telet megtestesítő forma, aminek egyre nagyobb részét adják a szoknyák és ruhák, a nőiség útján.


Hogyan változott ez a fotózás után?

Megerősítette bennem, hogy a szőke hajam a leginkább az "enyém"; az élénk színek - ojee, mind ide vele - hatásúak; minden öltözék azonnali reakciót vált ki belőlem.


Hogyan élted meg ez előzetes egyeztetéseket?

Mint egy felkészítő tréninget - abszolút jó értelemben - a fotózásra, ahol egy pop-up közösség jött létre, hogy az én vágyaim teljesülhessenek. Alig vártam, hogy személyesen is találkozzam veletek.


Milyen érzéseid voltak a fotózás előtti készületek alatt? Ruhák válogatása, smink, haj…

Imádtam a kalapszalont, a rövid személyes beszélgetést, a ruhaszalon galériáját, ahol a magyar csoda modelleket mutató címlapfotók a plafonig értek; izgalmas volt, hogy a sminkekről terveket láttam és parókákkal is készültetek. Továbbá az érzés, hogy a "világaimhoz" designer öltözékek és kiegészítők fognak csatlakozni - teljesen felvillanyozott… A gésa öltözékről és a hastáncos fellépő ruháról nem is beszélve.Milyen élmény volt a fotózás?


Wow, egyszerűen tökéletes napom volt veletek! Niki első gépkattintásakor is már éreztem, hogy mindegyikőtök nagyon élvezi a témákat, kreatívkodhat, közben szinte nem is volt érezhető az idő múlása.

A fotóstúdió szuper volt, a kávézás, a kényelmes smink asztal, a tükrök, az ebéd; szinte fel sem tűnt, hogy 10 óra volt.


Mit élveztél legjobban a modellkedésben?

Ahogy a szettek rám kerültek, egyszerűen csak figyeltem az érzésre, hogy mit hoznak ki belőlem, milyen érzés bennük lenni; érezni az anyag súlyát, a kiegészítők hangját, a textúrák tapintását, a testem hogy idomul az öltözékhez (gésa papucs gördülése, a gyöngysor súlya, a tüll térhatása).Mit szeretsz jobban, ha instruálnak, hogyan pózolj, mozogj, vagy ha magadtól állhatsz be?

Hozta magával az adott szett, így volt tökéletes, ahogy volt.


Van olyan rész a modellkedésben, amit nem kedvelsz?

Azt vettem észre, hogy szinte elfelejtettem inni, ami fáradsághoz vezet; szerencsére azért észbe kaptam, hogy víz, víz, víz.


Milyen érzés viszontlátni magad a képeken?

Elképesztő, hogy mindegyik szettben én vagyok a ruhák alatt. Boldog és hálás vagyok, hogy meg mertem mutatni a nőiségemet saját magamnak, hiszen most már látom ki is vagyok/lehetek én.Mit viszel az élményből tovább?

Az egész napot úgy, ahogy van; amikor pedig szükség lesz rá, a megfelelő pillanata fog beugrani.


Mely életterületeidre lett ez hatással?

Az egész életemre. Kiállok emberek elé úgy, hogy tudom ki vagyok; húzok spagetti-pántos felsőt, magassarkú szandált, újra szívesen viselek kalapot; múzsa leszek magam előtt, ha ihlet kell az életem következő lépéséhez.


Hogyan ajánlanád másoknak az élményfotózást?

Ha 18 éves leszel, azért ajánlom, hogy érettséged teljes megélésével léphess a felnőttséged szakaszába; ha 18+-os vagy, pont most van itt a te időd, hogy megismerkedj a testeddel a tükörkép másik oldaláról, lásd magad úgy, hogy nem bájvigyor, selfi-póz és külső kényszer dirigál, hanem te magad, az, amit te szeretnél.


Hol szeretnél tartani 5 év múlva?

Azt tegyem amiért ezen a világon vagyok; olyan emberekkel kapcsolódhassak, akikkel kölcsönösen teszünk a másik boldogságáért; alkalmazotton kívüli mindennapokat élni; új emberekkel közös programokat építeni, ismerkedni; saját otthont és gyerekeket.

_______

Gabinak köszönjük az interjút és hogy a fotózáshoz csapatunkat választotta!

_____


Ha szeretnéd te is megélni, milyen egy profi stábbal fotózni, írj nekünk a Couture Élményfotózásra!

Az élményfotózás tökéletes ajándéknak, ill. önbizalom-növelő egyéni, vagy barátnős programnak is.

Éljétek át az élményt, amikor egy profi stábbal modellként tündökölhettek!


___


Fotók: Nerpel Nikoletta - Smink és haj: Brigitta Villás Makeup - Styling: Vanyovszki Mária

Öltözékek: Navona Fashion

japancuccok.com Várhegyi Éva Kalapszalon

Printa


Az üzletasszonyA királynő


Az éteri nő
A gésa
Pocahontas
72 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page