top of page

Gyakori kérdések

MIT VIGYEK A FOTÓZÁSRA?

Elsősorban jókedvet, lelkesedést. :) Az általunk szervezett fotózások tartalmaznak styling szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy Vanyovszki Mária divatszakértő a fotózás tematikájának és a te stílusodnak, méretednek megfelelő ruhákat készít elő a projektre. Fotózás előtt mindig egyeztetünk, hogy ő mivel készül, neked van-e saját kedvenc darabod, amit elhoznál. Az egyéb kellékekről, mint ékszerek, cipők, fehérneműk, stb. is egyeztetünk fotózás előtt.

KÖRMÖK

Portrék esetében sok olyan póz létezik, amikor a kézfej az arc környékén található, éppen ezért fontos, hogy jól ápolt körmökkel érkezz a fotózásra. Ha műkörmöd van, a fotózás előttre időzítsd a töltést és ügyelj arra, hogy színben is megfelelő legyen a koncepcióhoz. Ha biztosra mennél válassz nude, "baby boomer" vagy francia stílusú körmöket, ez a három szinte mindenhez passzol.

BŐR, HAJ

Fontos, hogy kipihenten érkezz a fotózásra. A fotózás előtti napokban próbálj többet pihenni, aludni és figyelj arra, hogy sok folyadékot (vizet) fogyassz. A szoláriummal és a napozással csak óvatosan, a fotózást megelőző héten inkább hagyd ki, mert egy esetleges vörös vagy hámló bőr nem mutat jól a képeken.

Látogass el a kozmetikusodhoz is. Szemöldökszedés, szőrtelenítés..., de ami a legfontosabb, hogy az arcbőrödet készítse fel. A smink sokkal szebben mutat az üde, hidratált bőrön. Ha nem jársz kozmetikushoz, a fotózás előtti napokban használj hidratáló krémet reggel-este és fogyassz sok vizet, hogy ne legyen száraz a bőröd. Figyelj arra, hogy a gyantázás és szemöldökszedés után piros marad a bőr, ezért ne a fotózás napjára hagyd ezeket a teendőket!

Frissen mosott hajjal nehéz dolgozni, ezért ne a fotózás előtt közvetlenül, hanem előző nap moss hajat. Ha fested a hajad, úgy időzíts, hogy a fotózásra lehetőleg ne legyen lenőve a festés.

 

1c49294e-bcae-4986-96d8-2742319f21b0_rw_

MIT TAKAR A PHOTO-READY SMINK?

A photo-ready smink, mint a neve is jelzi, a fotózást illetve fotósok munkáját segíti. Ezzel a sminkkel a tökéletes végeredmény garantált a képeken. A kamera nem szereti a „zsíros – fényes” hatást, így egy tartósabb, matt makeup -ot készít a sminkes. Alapozóknál, púdereknél is vannak olyan megoldások, melyek sokkal szebb eredményt mutatnak. Apró trükköket is alkalmaznak ilyenkor az esetleges bőrhibák elfedésére. Alapvetően a fotózásra készített sminkek erősebb színhasználatot is igényelnek.

Éppen ezért ne ijedj meg, ha a sminked erősebb a megszokottnál, a fotókon nem tűnik majd annak.

MIRŐL SZÓL A RETUSÁLÁS?

A retusálás mennyisége attól függ, hogy milyen célra fotózunk. Üzleti portré esetében a természetesség, az önazonosság a legfontosabb, míg címlapfotó vagy couture portré esetében a tökéletességre törekszem.

Viszont a retusálás nem azt jelenti, hogy porcelánbabát csinálok belőled. Egy olyan retusálási technikával dolgozom, amivel a bőr természetes hatású marad, miközben hibátlannak tűnik. A munkám nem ér véget a bőr szépítésével, ki szoktam emelni a szemeket, ha szükséges extra volument adok a hajnak vagy fehérebb fogakat varázsolok ügyfelemnek az ellenállhatatlan mosolyért.

A retusáláshoz hozzá tartozik a környezet szépítése is, a háttér tisztítása, a háttérben található esetleges zavaró elemek eltávolítása.

MIKOR KAPOM MEG A RETUSÁLT KÉPEKET?

A fotózás után három napon belül feltöltöm a képeket egy privát webalbumba, jelszavas védelemmel, ahova be tudsz lépni egy egyedi azonosítóval. Kiválasztod a kedvenc fotóidat és miután végeztél, a rendszer ezeket elküldi nekem. A küldéstől számított 10 munkanapon belül retusálom a fotókat és visszaküldöm nagy méretben.

MEGKAPOM A NYERS KÉPEKET?

Tisztában vagyok azzal, hogy vannak fotósok, akik átadják a nyers képeket, de nem látom értelmét. Az exponálás pillanatában tudom, hogy milyen színvilágot, milyen utómunkát szeretnék végezni az adott fotón és utómunka nélkül csak fakó utánzata annak, amit majd a retusált, fényelt verzió mutat. A kedvenc zenekarodat fölhívnád, hogy adják át a keverés előtti, nyers felvételeket? Biztosan nem. A fotóstól se kérd ugyanezt. A nyers fotó nem a végeremény, hanem a munkafázis egy állomása.

TÖBB FOTÓ TETSZIK, MINT AMI A CSOMAGÁRBAN VOLT.

Számos ügyfelem szembesült már ezzel a "problémával". :) A megbeszélt darabszámon felül rendelhetsz extra képeket. Az extra fotók retusálásának díja 4.000 Ft/db.

HOGYAN ÉS MIKOR FIZETEK A FOTÓZÁSÉRT?

Fotózási időpont foglalása 50% foglalóval lehetséges, amit átutalással tudsz rendezni. Kérlek, csak akkor utalj, ha megkaptad a díjbekérő e-számlát. A fennmaradó összeget a fotózás napján készpénzben, vagy a fotózás előtt/után átutalással fizetheted. Kérlek, vedd figyelembe, hogy az elkészült, retusált fotókat kizárólag akkor kapod meg, ha a maradványösszeg megérkezik a bankszámlámra.

A FOTÓZÁS LEMONDÁSA

Lemondás a fotózás előtt legkésőbb 5 nappal (120 óra) lehetséges díjmentesen. 5 napon belüli lemondás esetén a befizetett foglalót nem áll módomban visszafizetni. 

Ha a lemondással egyidőben új időpontot beszélünk meg, a lefoglalt műterem szabályzatai az irányadóak. Amennyiben szabadtéri fotózásról van szó, egy átfoglalás díjmentesen megengedett, a másodiknál a foglaló elveszik és csak újabb foglaló fizetésével van arra mód, hogy új időpontot egyeztessünk.

Bármi egyéb kérdésed felmerül, írj a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével vagy keress telefonon.

Tedd fel kérdéseidet!

Nerpel Nikoletta, fotográfus
legymodellegynapra@gmail.com  |  Tel: +3630 603 2796

  • Black Facebook Icon
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Köszönjük üzeneted, hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

bottom of page